dijous, 28 de juny del 2012

RITUAL D'ESTIU A SAVASSONA




RITUAL D’ESTIU A SAVASSONA
27 de juny del 2012

Som Dones i som cícliques. Avui conflueixen en un sol dia molts elements que el fan especial, la setmana passada varem entrar a l’estiu, encara estem sota la influència del Solstici d’estiu i avui estem a Lluna Creixent.

Hem començat l’estiu i el color que més l’identifica és el color taronja, aquest color és sinònim de: DINAMISME / EXUBERÀNCIA / SOCIABILITAT / SIMPATIA. Al ser un color combinat de vermell i groc té les característiques dels 2 colors. Té energia i vitalitat, i també alegria i entusiasme. És un color enèrgic, dinàmic i creatiu.

Avui i aquí davant d’aquesta Gran Roca Sagrada i en aquest lloc tant especial farem el nostre ritual, un ritual màgic per a totes nosaltres i per la Mare Terra.

En la nit màgica del Solstici d’estiu o de Càncer, temps sagrat de començament de l’estiu, s’obre a l’Univers l’anomenada “Porta dels Homes cap a la seva divinitat” igual que en el temps del Solstici d’Hivern, s’obre a la Terra, l’anomenada “Porta dels Déus cap a la seva humanitat”. Ambdues nits, les del començament de l’estiu i hivern, estan sacralitzades des de temps immemorials ja que en elles se celebra el Naixement i la Mort del Sol

El 21 de juny se celebra el dia més llarg de l’any. No és un dia com els altres, la natura, l’home i les estrelles es disposen a celebrar una festa, carregada de gran poder i màgia. Fades i deïtats de la naturalesa volten pels camps, els agricultors donen gràcies per l’estiu, les collites, les fruites i per disposar de més hores per complir amb les seves tasques i lliurar-se a la diversió. És el moment just per demanar per la fecunditat de la terra i dels mateixos homes.

En aquest dies els Homes i les Dones, ens podem convertir en Déus i Deesses. Perquè ens puguem convertir en un ésser Diví o Sagrat, ens hem d’omplir de llum i consciència. Això comença quan cadascú de nosaltres s’adona, no del que ens falta, sinó del que ens sobra per arribar a divinitzar-nos. Rancors, ressentiments, pors, culpabilitats, complexos, dolors, etc. han de ser conscienciats i alliberats, en un acte màgic de voluntat i poder, llançant-los a la Foguera, feta d’un Foc Purificador i Alliberador.

En un tros de paper hi escriurem el que ens fa mal i ens cal alliberar-nos-en i el cremarem en aquest Foc Purificador i Alliberador.

Cada una en el moment que ho faci, ha de dir: Jo (nom) vull alliberar-me del que em fa mal i em trava per tirar endavant i així prendre consciència de la meva divinitat, per aquest motiu ho llenço al Foc Purificador i Alliberador.

Avui estem a Lluna Creixent i nosaltres les dones estem regides per la lluna, nosaltres som cícliques igual que ho és ella, i amb la lluna creixent estem també a la Fase de la Verge, aquesta fase es caracteritza pel dinamisme mental i físic, ens tornem mentalment més fortes, analítiques i els nostres pensaments son clars. En aquests moments comptem amb la força suficient per portar a terme aquelles coses en les que creiem malgrat les oposicions que puguem trobar.

Una altre característica d’aquesta etapa es que ens proporciona la fortalesa necessària per a protegir a qui considerem més dèbils o que són víctimes d’una injustícia. I per aquest motiu farem un pas més, aquest cop per a la Mare Terra. Ella ens ho dona tot i en canvi nosaltres com uns fills malcriats la maltractem i l’esgotem. Ella és en aquests moments víctima de l’injust tracte que li dispensem.

La Mare Terra, és com el color taronja, enèrgica i viva, alegre i entusiasta, dinàmica i creativa i per aquest motiu ens fem nostres les paraules de les 13 abuelas indigenas, per demostrar-li a la Mare Terra que l’estimem i li fem costat:

Som 13 àvies indígenes.
Venim de la selva Amazònica, del Cercle Polar Àrtic de Nord Amèrica, del gran bosc del nord-oest americà, de las vastes planícies de Nord América, dels altiplans d’Amèrica Central, de les Blacks Hills del sud de Dakota, de les muntanyes d’Oaxaca, del desert del sud-oest d’Amèrica, de les muntanyes del Tibet i de la selva de l’Àfrica Central.

Reafirmant-nos amb les relaciones amb la medicina tradicional i amb les comunitats de tot el món, hem estat reunides per la visió comú de formar una nova aliança global.

Nosaltres som el "Consell Internacional de les Trece Abuelas Indígenas". Ens hem unit com una sola dona en una aliança d’ oració, educació i sanació per a la Mare Terra. Treballem per tots els seus habitants i per tots els nens i nenes de les properes set generacions.

Estem profundament horroritzades per la destrucció sense precedents de la Mare Terra, per la contaminació de l’aire, l’aigua i el sól; per les atrocitats de la guerra, l’azot global de la pobresa, l’ amenaça de les bombes nuclears, la cultura del materialisme, les epidèmies que amenacen la salut dels essers de la Terra, la explotació de les medicines indígenes, i la destrucció de les formes de vida indígena.

Nosaltres, el Consell Internacional de las Trece Abuelas Indígenas, creiem que les nostres maneres pacífiques de gestió i maneres ancestrals d’oració i sanació són vitalment necessàries avui. Ens hem unit per a nodrir, educar i formar als nostres nens i nenes. Per a defensar la pràctica de les nostres cerimònies i declarar públicament el nostre dret a usar les nostres plantes medicinals lliures de restricció legal. Ens hem unit per a protegir les terres on hi viu la nostra gent i de la que en depenen les nostres cultures, per a salvaguardar l’ herència col•lectiva de les medicines tradicionals. En resum, per a defensar la mateixa Terra. Creiem que les ensenyances dels nostres ancestres il•luminaran el nostre camí per aquest futur incert.

Ens unim amb tots aquells que honren a la Creadora, amb tots aquells que treballen i oren pels nostres infants, per la pau mundial, i per la sanació de la nostre Mare Terra.

Per totes les nostres relacions."

Consell Internacional de las Trece Abuelas Indígenas

Acabem escrivint en una cartolina taronja el que nosaltres volem per a la Mare Terra i penjant-la a un arbre perquè qui ho vegi també agafi consciència. Deixarem també l’escrit i més cartolines perquè tothom pugui penjar el seu desig.

Al moment de penjar-ho direm: Jo (nom) agafo consciència de tot el mal d’aquest món i amb tot l’amor i respecte penjo aquest meu desig amb l’esperança d’un esdevenir millor i m’uneixo en l’aliança d’oració, educació i sanació per a la Mare Terra. Treballaré per tots els seus habitants i per tots els nens i nenes de les properes set generacions.

Que aquest estiu siguem enèrgiques i vives, alegres i entusiastes, dinàmiques i creatives!!
Bon estiu a totes!!!!

1 comentari:

Mercè ha dit...

Hola, gràcies pel teu comentari. Malauradament avui en dia no tinc gaire temps per dedicarme als tints (i menys per parlar-ne al bloc), és una activitat molt interessant, t'animo a que ho provis. Si tens alguna pregunta i creus que puc ajudar-te no dubtis en posar-te en contacte amb mi,
Salut!