diumenge, 22 de gener de 2012

FEMINISTA

Feminista! aquí una paraula que encara avui molta gent la malinterpreta, segons el diccionaria de l'Institut d'Estudis Catalans:

feminista
1 adj. [LC] [SO] Relatiu o pertanyent al feminisme.
2 adj. i m. i f. [LC] [SO] Partidari del feminisme.


Busquem dons al mateix diccionari que vol dir feminisme:

feminisme
1 1 m. [LC] [SO] [PO] Moviment social que denuncia la submissió tradicional de les dones als homes i promou l’equiparació de drets entre els dos gèneres.
1 2 m. [LC] [SO] Conjunt de teories que al llarg del temps fonamenten la lluita de les dones a favor de l’emancipació.
2 m. [MD] Presència en un individu pertanyent al sexe masculí d’un cert nombre de caràcters sexuals secundaris femenins.


És realment això el què pensa la gent del que és el feminisme? Segurament un sector de gent sí però la immensa majoria no, creieu-me, la majoria de gent creu que ser feminista és anar sistemàticament en contra dels homes!! no ho creieu? demaneu-ho a cualsevol, a dones i homes d'una certa edat i veureu que us contesten.

Un exemple, en un lloc neix una associació de dones que el què vol és ser un punt de trobada de dones, de dones autoctones i de dones nouvingudes, del pais o d'altres paisos, és igual. Es fa la presentació en "societat" i després d'explicar els objectius s'alça una veu demanant: "si, tot això està molt bé, però, sou "feministes"?. La portaveu s'ho pensa i analitza les paraules que dirà meticulosament (cal fer-ho o se n'anirà tot en orris!) i contesta: "Primer de tot hauriem de saber que entens tu per ser feminista? jo puc dir que si creus que ser feminista és anar en contra dels homes, et puc contestar que NO, que jo no sóc feminista" i ja no hi va haver més preguntes sobre el tema, havia quedat clar, "no anaven en contra dels homes!!" per tant "no eren feministes!!"Jo em declaro FEMINISTA, vaig "per sé" en contra dels homes? NO!! i mil vegades NO!! si cal, les dones ho hem tingut magre des de fa molt i molt temps, hem passat de no tenir absolutament res a tenir poc i hem de treballar per aconseguir a tenir prou, a tenir suficient, a tenir igual, i no només en els paisos "rics" sinó a tot el planeta.

Les dones i els homes no som iguals, això ho hem de tenir clar però si que hem de tenir els mateixos drets i les mateixes oportunitats, diuen que les dones no podem fer segons quines feines, i els homes que les poden fer totes? parlem de força, tots els homes poden fer feines on s'ha d'utilitzar la força? Tots són persones amb una musculatura potent i una caixa toràcica com un toro? oi que no? doncs aixó, ni totes nosaltres podem fer segons quines feines per les nostres condicions fisiques, ni ells, així de clar!! Poden ells treballar més hores que nosaltres? Les 8 hores reglamentàries i les que cuejen quant has acabat la feina remunerada i vas a buscar els fills on sigui, passes pel super a comprar les 4 coses que et fan falta, reculls la roba que has deixat estesa o la secadora abans d'anar a treballar, fas fer els deures als fills controlant que també estudiin i puguin mirar una mica la tele abans de sopar, prepares el sopar i quant ell arriva estigui tot a punt, la "família feliç", tots a sopar, llavors endreces la cuina, ajudes als nens per anar a dormir, mires si tens roba per planxar i acabes el dia com l'has començat: cansada!

Aquest no és el meu cas, però si el d'una immensa majoria de dones, i elles no tenen temps per pensar si són feministes o no. Per elles s'ha de ser feminista, per elles s'ha de treballar perque s'obrin consciències i mentalitats.


Si ens posem a treballar junts, dones i homes, podem aconseguir que tots siguem una mica millors, que tots tinguem el nostre espai, el nostre lloc, que tots siguem ciutadans d'un món nou. Siguem tots, homes i dones, una mica FEMINISTES!!