divendres, 23 de maig del 2008

HERBES REMEIRES

Ahir a la biblioteca varen fer una xerrada sobre HERBES REMEIRES la va fer l'Elvira Freire, que està a l'escola de la Mariló Casals, va ser molt interessant.
Ens va parlar de les herbes que tenim per aquí, de remeis que feien les nostres iaies i que ara s'estan perdent, de cosmètica amb herbes, de vins ...etz.
La veritat és que moltes vegades per mandra no les fas servir, és molt més sencill obrir la farmaciola i agafar una aspirina, un gelocatil, un antiinflamatori....
que no mirar quina herba et pot anar millor pel tipus de dolencia que tens. A casa en tinc sempre, fins hi tot al jardi hi tenen el seu espai, be tenen quasi tot el jardi per elles, ja que cada dia n'hi planto més. Ara que hi ha sequera les herbes remeieres del país són les que millor s'adapten, per tant les meves herbes comencen a prendre l'espai a la gespa, ja que aquesta no l'aguanta tan bé.
Us passaré un remei que el portaré a la practica un dia d'aquests perque m'ha semblat força interessant, és el COIXÍ DELS SOMNIS: Fer una coixinera de la mida que volgueu (com més gran, més herbes haureu de posar-hi!), que la pogueu tancar per un costat amb una cremallera o amb "velcro", i l'ompliu amb: tarongina, camamilla i una miqueta d'espígol (no cal dir que totes han de estar seques), ens va dir que era un bon remei per qui li costi adormir-se.
Ja ho provaré i us diré el què.
Des d'aquí us animo a descobrir les herbes remeieres, la humanitat se n'ha servit fins no fa massa temps, redescubrim-les altre cop!!!